Toscana i Augusti

DET DAGLIGA LIVET, RESOR / Permalink / 0
Så var sommarsemestern bokad, Toscana i 9 dagar i Augusti! 
Det ska bli så underbart härligt!
 
Vi bokade såklart hela utflyktspaketet, hela 8 utflykter som ni kan se här nedan. Jag ser mest fram emot en heldag i Florens och Vinprobningen!
 
 

 

 

VERONA, BONUSUTFLYKT!

Vi får stifta närmare bekantskap med Verona, Romeo och Julias stad. Verona grundades redan under antiken och den bäst bevarade byggnaden från den tiden är den romerska arenan. Vår reseledare tar oss med till det folkrika Piazza Erbe och visar upp några av stadens sevärdheter!

BELLA NOTTE, KVÄLLSTUR

Vi bekantar oss lite med den gamla kurorten Chianciano genom att tillsammans ta en promenad i stadens gamla delar. På en trevlig barservering stannar vi till för en förfriskning med tilltugg.

SIENA OCH SAN GIMIGNANO, HELDAG

Följ med till medeltiden! Färden går norrut till kulturens högborg Siena med det vackra solfjäderformade torget Piazza il Campo och den imponerande svartvita marmorkatedralen. På eftermiddagen besöker vi den medeltida och välbevarade idyllen San Gimignano där de adliga släkterna på 1300-talet tävlade om vem som kunde bygga det högsta tornet.

TOSCANSK AFTON, KVÄLLSTUR

En glad afton med musik väntar oss på en trevlig vingård i trakten. Missa inte denna kväll i goda vänners lag. Stämningen brukar bli hög!

VINTUR TILL MONTEPULCIANO, HALVDAG

Först besöker vi den orörda lilla staden Pienza som lät uppföras av påven Pius II. Därefter går färden vidare till Montepulciano där man framställer det ”ädla vinet”, vino nobile. I en genuin vinkällare provsmakar vi rubinröda viner och handlar traktens egna specialiteter. Vi låter oss förföras av den ädla dryckens goda doft och smak!

FLORENS, HELDAG

Konstens huvudstad Florens ligger underbart vackert mitt i det frodiga och böljande Toscana. Staden är skön som ett konstverk med otaliga ståtliga kyrkor och renässanspalats som dominerar stadsbilden. Över floden Arno går den unika bron Ponte Vecchio, känd som guldsmedernas bro. Följ med till Florens och njut av konstskatter som Michelangelos David och ”Paradisets portar”!

PISA, BONUSUTFLYKT!

På väg norrut genom det inbjudande landskapet stannar vi till i Pisa. Vår reseledare tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka breder ut sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi den sistnämnda byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet.

BÅTFÄRD PÅ LUGANOSJÖN, KVÄLLSTUR

När skymningen faller bordar vi en båt som sakta styr ut på den kvällsskimrande Luganosjön som omges av de mäktiga bergen San Salvatore och Monte Brè, vars lodräta klippor avtecknar sig mot himlen. Finns det något vackrare än alla ljus som speglar sig i vattnet?

 

Liknande inlägg

Till top