Ta tag i saken

DET DAGLIGA LIVET / #diabetes, #ont i kroppen, #värk / Permalink / 0

Har inte haft någon vidare motivation på sista tiden. Sockret har slagit bakut och jag har sån värk i kroppen.


Ett blodsocker som kastat sig upp och ner, upp och ner är Ingen vidare för varken kropp och själ... Och dem som känner mig vet också att jag är en sönderstressad människa. Jag kan inte koppla av, eller koppla bort saker. All nya saker blir jobbigare och det börjar kännas på kroppen...

Så nu har jag börjat ta tag i saken iaf, jag vill nå bra, jag vill kunna leva livet, jag vill slippa känna mig jagad av stress. Men nu är jag så nöjd. För jag och min kollega Camilla har skrivit in oss på Medicinsk yoga. En kurs på 7 veckor. Som ska ha mycket fokus på andning för att hitta medvetenhet, stabilitet, lugn och harmoni. 

Vad jag ser fram emot det!

Långpass på cykel med lågt blodsocker

DET DAGLIGA LIVET, TRÄNING & DIABETES / dexcom, diabetes, diabetes bloggare, diabetes typ 1, td1, träna med diabetes / Permalink / 0
Började passet med ett blodsocker på 20,9. Efter en halvtimme hade det redan börjar sjunka med 2 pilar neråt på min dexcom. Åt en banan och fortsatte trampa och så fortsatte det hela passet, i över 2 timmar. 
 
Under dessa två timmarna åt jag 3 bananer, druvsocker och nötter...  Och det tycker jag är ovanligt mycket på ett träningspass. När jag kom hem låg sockret på 4,6 och sista 20 minuterna på passet så fick Robin putta på så att vi kunde ta oss hem. Eftersom det nu hade börjat kännas i både benen och huvudet att det varit sjunkande i 2 timmar. Detta resulterade i att jag började vingla lite på vägen och man tappar koncentrationenm som tur var cyklade vi på öde landsvägar.
 
Men varje gång jag tränar så blir det såhär, så nu ska jag börja med att jag en timme innan träning äter en rejäl måltid utan insulin och att jag ska ta med mig honung på turerna. Kanske ev ska jag försöka baka någon typ av bars med nötter, honung och kokosolja och se vad det har för effekt på sockret. Och det kommer jag självklart att uppdatera er om.
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Lchf Kärleksmums

DET DAGLIGA LIVET, RECEPT - KAKOR / diabetesmat, lchf, lchf kärleksmums / Permalink / 1
 
Tänkte dela med mig av ett recept spm jag provade igår nämligen kärleksmums á la lchf. Det blev supergott och passar perfekt till dig som vill hålla dig lite mer hälsosam och ändå njuta av en god kaka.
 
Botten
45 gram smör
1 ägg
2/3 msk vispgrädde
2,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk flytande honung
2 tsk kakao
1/2 kryddmått vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
 
1. Starkta ugnen på 175 grader.  Smält smöret.
2. Blanda alla de torra ingredienserna.
3. Blanda i smöret, grädden och ägget samt honungen.
4. Fördela i 2 portionsskålar. 
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min.
6. Fortsätt under tiden med chokladkrämen.
 
Chokladkräm
35 gram smör
40 gram philadelfia
2 tsk kakao
1 msk honung
 
1 msk kokos (att strö över kakan)
 
1. Smält smöret.
2. Blanda smöret ordentligt med philadelfian tills det inte finns några klumpar.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Smaka av om det ev behövs mer honung.
4. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och strö över kokos.
 
Till top