Summering av senaste veckan

DET DAGLIGA LIVET, DIABETES / Permalink / 0
Jag har haft ett par riktigt kassa veckor, jag har mått katastrof och endast hållt mig i soffan så fort jag vari ledig. Sovit dåligt, brännande värk i hela kroppen, hoppigt blodsocker. Jag har heller inte tränat ett dugg på 2 veckor för att jag känt mig så totalt utslagen. 
 _______________________________
 
Men idag känns det mentalt bättre, jag har varit i kontakt med min dia ssk och bokat tid till läkaren nästa vecka för att prata om min värk innan något annat sker. Det kändes faktiskt väldigt bra att han ville boka en tid med mig innan han skjutsar vidare till ev. neurologen.
 
Nu är det också bestämt att måndagen den 11/12 byter jag pump från omnipod till animas vibe! Det känns toppen!
 
 
 

Sjukhusbesök

DET DAGLIGA LIVET, DIABETES / Permalink / 0
Igår var jag på lasarettet och träffade min diabetes sköterska. Det gick bra och nu berättade jag sanningen om hur jag faktiskt mår. Inga falska leenden här inte.
 
Men nu ska jag så fort som möjligt byta pump, så under helgen ska jag bestämma mig för vilken jag vill ha. Animas Vibe eller MiniMed. Så det blir att läsa på ordentligt. Luska fram fördelar och nackdelar med de olika. Under tiden ska jag på behålla Omnipod men gud vad det kliar men det är bara att bita ihop ett tag till. Och eftersom jag reagerar allergiskt på klistret på pumpen så har ju även det påverkat blodsockret.
 
Men vi ändrade och sänkte basal doserna och ska istället ta mer insulin när jag väl äter. Och helst ta de doserna som pumpen räknar ut. Åtminstone dagtid när jag är vaken till en början.
Och nu blir det även tätare kontroller med lasarettet för att få rätt på det hela.
 
 
Nu är det bara 3,5 vecka kvar innan sambon kommer hem och då kommer jag äntligen få sova tryggt igen.

Liknande inlägg

Hur reagerar ert blodsockret på stress?

DET DAGLIGA LIVET, DIABETES / ##td1, #diabetes, #diabetestyp1, #högtblodsocker, #ont i kroppen, #type1diabetes, lågt blodsocker / Permalink / 0
Jo, såhär reagerar mitt. Ni kan kolla på bilden nedan. Här har ni dem senaste 7 dagarna i mitt liv, det är upp och det är ner. 
 
Varje dag när jag vaknar så efter en halvtimme pekar  pilen på blodsockermätaren uppåt. Varför? Jo, stress!
 

 
Vi säger att jag har ett högt värde (kanske pga av stress), tar insulin ca 2 E och det händer ingenting... Hade jag istället tagit 2,5 E så rasar sockret med 2 pilar neråt vilket leder till att jag blir riktigt dålig. Sängliggande, känner mig febrig, illamående och yrslig. Det är så svårt att hitta ett mellanläge. Och allt däremellan påverkar dagarna olika.
 
Och eftersom man slappnar av i sömnläge blir jag ofta låg på nätterna. Om ja ens vaknar när mätaren piper så går man upp och panik äter, eftersom låga värden är så fruktansvärt hemska. Ibland reagerar jag inte men andra gånger blir jag så dålig och då får jag panikkänslor. Jag bara vråläter, tömmer kylskåpet. 
 
Och så börjar den onda cirkeln om igen. Lågt - Vråläter - Högt - Insulin - och där börjar det om.
 
Detta svängande blodsocker ger mig värk i kroppen, Så just nu är jag i total kollaps känns det som. Kroppen orkar ingenting, jag intar soffläge så fort jag inte är på jobbet. Jag kan bara gråta av trötthet. Onödiga steg tar jag verkligen inte. Knapprar värktabletter vilker också det höjer blodsockret...
 
Jag vet riktigt i vilken ände jag ska börja just nu för att få rätt på allt igen. Så idag har jag pratat med min dia ssk som har gett mig en akuttid till henne på onsdag. Så får vi se vart det leder.
 
 
 
Till top