Hur reagerar ert blodsockret på stress?

DET DAGLIGA LIVET, DIABETES / ##td1, #diabetes, #diabetestyp1, #högtblodsocker, #ont i kroppen, #type1diabetes, lågt blodsocker / Permalink / 0
Jo, såhär reagerar mitt. Ni kan kolla på bilden nedan. Här har ni dem senaste 7 dagarna i mitt liv, det är upp och det är ner. 
 
Varje dag när jag vaknar så efter en halvtimme pekar  pilen på blodsockermätaren uppåt. Varför? Jo, stress!
 

 
Vi säger att jag har ett högt värde (kanske pga av stress), tar insulin ca 2 E och det händer ingenting... Hade jag istället tagit 2,5 E så rasar sockret med 2 pilar neråt vilket leder till att jag blir riktigt dålig. Sängliggande, känner mig febrig, illamående och yrslig. Det är så svårt att hitta ett mellanläge. Och allt däremellan påverkar dagarna olika.
 
Och eftersom man slappnar av i sömnläge blir jag ofta låg på nätterna. Om ja ens vaknar när mätaren piper så går man upp och panik äter, eftersom låga värden är så fruktansvärt hemska. Ibland reagerar jag inte men andra gånger blir jag så dålig och då får jag panikkänslor. Jag bara vråläter, tömmer kylskåpet. 
 
Och så börjar den onda cirkeln om igen. Lågt - Vråläter - Högt - Insulin - och där börjar det om.
 
Detta svängande blodsocker ger mig värk i kroppen, Så just nu är jag i total kollaps känns det som. Kroppen orkar ingenting, jag intar soffläge så fort jag inte är på jobbet. Jag kan bara gråta av trötthet. Onödiga steg tar jag verkligen inte. Knapprar värktabletter vilker också det höjer blodsockret...
 
Jag vet riktigt i vilken ände jag ska börja just nu för att få rätt på allt igen. Så idag har jag pratat med min dia ssk som har gett mig en akuttid till henne på onsdag. Så får vi se vart det leder.
 
 
 

Teknikpass på rullskidor

DET DAGLIGA LIVET, TRÄNING / ##td1, #diabetes, #diabetestyp1, #tränameddiabetes, diabetes bloggare, diabetesblogg, teknikträning, träna med diabetes / Permalink / 1
Varit ute på ett rullskidspass med min arbetskollega, det var hennes invigningspass och jag måste säga att det gick bra. 
 
Jag matade teknik, fram och tillbaka på en och samma sträcka, men för mig kändes det riktigt bra dag. Vi har ute hela 55 min dag och jag känner inte av något i ryggen. Jag gör så nu att jag kör en kort sträcka, stannar och börjar om för att hitta tekniken hela hela tiden.
 
 
                                                                                                        
 
Mitt startvärde idag var inget vidare, startade passet på 16 i blskr. Jag kan nu konstatera att det blev en för liten insulindos till frukosten... 
Men som ni ser så sjönk det under passet och ligger nu stabilt på 9,3. Nu blir det en lättare lunch utan kolhydrater så att det håller sig jämt.
 
 

Liknande inlägg

När det skiter sig storartat

DET DAGLIGA LIVET, TRÄNING / #diabetes, #diabetestyp1, #powerwalk, lågt blodsocker, träna med diabetes / Permalink / 1
Powerwalken med mamma blev inte riktigt som tänkt, milen stod på agendan. Redan i lerberget pekade pilarna neråt på mätaren... Började knapra druvsocker med jämna mellanrum men det bara fortsatte. Vi knallade vidare och jag känner hur jag bara mår risigare för var minut som går. 
 
Vi avvek från rundan så fort vi kunde för att ta oss hem, en sväng in på Ica blev min räddare idag. En julmust fick det bli som akut socker idag.
 
 
 
Men hem kom vi och här sitter jag nu, sjukligt trötti kroppen och med skakiga ben. Nu när sockret stabiliserat sig och ligger på 7,2 med en pil pekande snett uppåt så ska jag ta mig en liten tupplur för att få nya krafter.
Till top