Mozzarellafyllda köttbullar med zucchinipasta
Ingredienser, 4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk olja
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
½ msk balsamvinäger
2 krm krm salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
Köttbullar
500 g nötfärs
1 gul lök
1 äggula
½ dl grädde
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
125 g mozzarella
Pasta
3 zucchini
Salt
(jag använde 2 zucchini och 1 aubergine)
Så här gör du
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs allt i olivolja i tjockbottnad gryta på svag värme. Löken ska inte brännas eller få färg.
2. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen, tomatpurén, salt, peppar och balsamvinäger. Låt småkoka i cirka 30 minuter under lock. Dra bort från plattan och smaksätt med oregano och basilika.
3. Gör nu köttbullarna. Mixa löken fint, gärna i matberedare med kniv. Blanda sedan i alla ingredienserna och forma köttbullar. Skär mozzarellan i bitar och stoppa in en bit mozzarella i varje färsbit, forma sedan färsen till en boll runt mozzarellan.
4. Stek dem sedan till fin färg i smör i stekpanna. Förbered zucchinipastan. Skär strimlor med en julienne- eller vanlig potatisskalare. Lägg zucchinistrimlorna i ett durkslag med lite salt i cirka 20 minuter så att vätskan dras ut. Fräs den sedan hastigt i het panna med lite olja. Blanda zucchinin med en del av tomatsåsen. Servera på stort fat med köttbullarna, ringla tomatsås över vid servering och gärna en kvist basilika.