Mozzarellafyllda köttbullar med zucchinipasta

DET DAGLIGA LIVET, RECEPT - MAT / Permalink / 0
 
Ingredienser, 4 portioner

Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk olja
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
½ msk balsamvinäger
2 krm krm salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika


Köttbullar
500 g nötfärs
1 gul lök
1 äggula
½ dl grädde
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
125 g mozzarella

Pasta
3 zucchini
Salt

(jag använde 2 zucchini och 1 aubergine)

Så här gör du

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs allt i olivolja i tjockbottnad gryta på svag värme. Löken ska inte brännas eller få färg.

2. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen, tomatpurén, salt, peppar och balsamvinäger. Låt småkoka i cirka 30 minuter under lock. Dra bort från plattan och smaksätt med oregano och basilika.

3. Gör nu köttbullarna. Mixa löken fint, gärna i matberedare med kniv. Blanda sedan i alla ingredienserna och forma köttbullar. Skär mozzarellan i bitar och stoppa in en bit mozzarella i varje färsbit, forma sedan färsen till en boll runt mozzarellan.

4. Stek dem sedan till fin färg i smör i stekpanna. Förbered zucchinipastan. Skär strimlor med en julienne- eller vanlig potatisskalare. Lägg zucchinistrimlorna i ett durkslag med lite salt i cirka 20 minuter så att vätskan dras ut. Fräs den sedan hastigt i het panna med lite olja. Blanda zucchinin med en del av tomatsåsen. Servera på stort fat med köttbullarna, ringla tomatsås över vid servering och gärna en kvist basilika.

Liknande inlägg

Till top